465 526 000, 603 584 851
NEJLEVNĚJŠÍ CENY ŠKOLNÍCH POBYTŮ NA TRHU
MOŽNOST SPOJENÍ VÍCE ŠKOL NAJEDNOU

Vídeň nejen pro děti



Barokní zámek Schönbrunn patří díky svému historickému významu, poloze a velkolepému architektonickému vybavení mezi hlavní pamětihodnosti Vídně. Zámek má 1440 místností a 200 kuchyní. Vnitřní vybavení je ve stylu rokoka a zahrnuje i české křišťálové lustry a kachlová kamna. V zrcadlovém sále hrál jako šestileté zázračné dítě Wolfgang Amadeus Mozart.
Zoologická zahrada ve vídeňském Schönbrunnu je nejstarší existující zoologickou zahradou na světě s jedinou zachovanou barokní menažerií.
Prater je zábavní park ve Vídni, který se rozkládá na břehu Dunaje. Původně byl místem, kde trávili svá odpoledne mladí šlechtici a šlechtičny při projížďkách ve svých kočárech. Místo se stalo rychle oblíbeným, a tak císař Josef II. brzy rozhodl o zřízení restaurace k občerstvení a zbudování parku jako centra zábavy. Dnes parku dominuje Obří kolo, i přestože v roce 1945 při bombardování utrpělo velké škody a muselo být znovu zrekonstruováno.

Doprava: autobusem

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Kostelec nad Orlicí - Týniště nad Orlicí - Hradec Králové - Pardubice - Chrudim (nebo Holice) - Vysoké Mýto - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Svitavy - Brno.

Program zájezdu

1. den:
odjezd v nočních až časných ranních hodinách.
Ráno prohlídka zámku Schönbrunn – letní císařské sídlo Habsburků s rozlehlými zahradami (cca 22 €/osoba, děti 6 - 18 let cca 15 €, studenti do 26 let cca 18 €).
Návštěva nejstarší existující zoologické zahrady na světě Schönbrunner Tiergarten (cca 26 €/osoba, děti 6 - 19 let cca 15 €). V roce 2010 byla vyhlášena nejlepší zoologickou zahradou v Evropě. Každoročně přiláká na pandí mláďata, sloní přírůstky a mnohá další vzácná zvířata přes dva miliony návštěvníků.
Následuje návštěva známého zábavního parku Prater, jehož nejznámější součástí je 61 m vysoké obří kolo Riesenrad (vstupné zdarma, atrakce cca 3,50 - 15 €, muzeum Madame Tussauds cca 24 €/osoba, děti 4 - 15 let cca 20 €).
Odjezd navečer. Návrat v nočních hodinách.

Slevy

  • Cena 949 Kč/osoba platí při objednání do 30. 4. 2023.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné
  • komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu 40 Kč/dospělá osoba, 32 Kč/dítě do 18 let